کار آفرینی روزنه ای برای رسیدن به آرزوهای بزرگ

0 477

اشتغال دغدغه همیشگی جامعه بشری بخصوص در میان جوانان بوده است. این امر مهم در سال های اخیر تقریبا به یک بحران اقتصادی و اجتماعی تبدیل شده، چرا که امیدهای بسیاری برای نشستن پشت میزهای ریاست به نا امیدی گراییده است. امروزه اغلب افراد به این نتیجه رسیده اند که باید با کار آفرینی دست روی زانوی خود بگذارند و بلند شوند.

همانطور که می دانید فارغ التحصیلان دانشگاههای گوناگون روز به روز افزایش پیدا می کنند اما به همان نسبت در جامعه اشتغال ایجاد نمی شود. به عبارتی با اینکه هر از گاهی فرصت های شغلی دولتی و خصوصی در کشور ایجاد می شود اما تعداد بیکاران جامعه قابل مقایسه با میزان اشتغال ایجاد شده نیست.

بنابراین برای مرتفع کردن این مشکل بزرگ اجتماعی که آسیب های آن بخش های مختلفی را درگیر می کند باید به سراغ کار آفرینی برویم. برای گسترش عرصه های کار آفرینی نیاز به عوامل تسریع کننده ای همچون تولید کالاهای جدید، گشایش بازارهای تازه اقتصادی، پیدا کردن منابع جدید داریم که به توسعه کار آفرینی کمک می کند.

مردان و زنان کارآفرین

برای وارد شدن به این عرصه جنسیت معنا ندارد و هر فرد به تناسب توانایی ها و مهارت هایش می تواند قدم در مسیر بگذارد. شاید جالب باشد که بدانید در کشورهایی مانند برزیل، تونگا و گواتمالا تعداد زنانی که کار آفرین شده اند بیشتر از مردان است. در ایران هم تعداد زنان کار آفرین ۴۰ درصد کل افراد فعال در این حوزه است.

در کشورهایی مانند روسیه، مالزی و آلمان هم تعداد زنان کار آفرین اندکی کمتر از مردان است این نشان می دهد که دغدغه و انگیزه درآمدزایی برای امرار معاش در زنان هم به اندازه مردان بالاست. آنچه در تمام کار آفرینان جهان مشترک است خصوصیات بارز شخصیتی آنهاست. خصیصه هایی مانند سخت کوشی و مسئولیت پذیری، نا امید نشدن، کنترل و برنامه ریزی منابع و ریسک پذیری متعادل ( یعنی بی حساب و کتاب ریسک را نمی پذیرند) سعی فراوان در حفظ منابع در دسترس و گسترش نیروی انسانی در این افراد اغلب به چشم می خورد.

از خصوصیات دیگر کار آفرینان این است که به موفقیت خود اطمینان دارند و تلاش می کنند که همیشه خوشبین باشند و به طور مداوم به خودشان برای ادامه کار انگیزه دهند.

 

 

کار آفرینی یعنی چه؟

کار آفرینی یعنی اینکه شخص با کمک استعدادها و مهارتهایش با چاشنی نوآوری و خلاقیت کسب و کاری سود آور را برای خود و دیگران ایجاد کند. فرد کار آفرین دائما ایده ای در ذهن می پروراند و به این می اندیشد که با بهره گیری منابع که مخاطره مالی هم دارد محصول یا خدمتی را به بازار ارائه دهد.

کار آفرین با صرف انرژی و هزینه و بکار گیری منابع، مواد اولیه و نیروی انسانی و دارایی های مالی محصولاتی تولید می کند که نیاز ضروری جامعه است و با عرضه آن محصول در بازار سود و منفعت مناسبی برای خودش و دیگران ایجاد می شود.

برای کار آفرینی ایده های بسیاری وجود دارد که اصل اولیه آن توجه به مهارت های شخصی و همچنین پاسخ گویی به نیاز واقعی جامعه است. اما بدون ایده نمی توان در این مسیر موفق شد.

 

 

راه های پیشرفت در این مسیر

برای پیشرفت در این مسیر بهتر است قبل از هر گونه صرف هزینه با افراد مطلع و با تجربه صحبت کنید و از تجربه های آنها در زمینه بازاریابی، فروش و طراحی و تولید و جا اندازی محصول در بازار مصرف بهره ببرید. شرکت های موفق هم می توانند گزینه های بسیار خوبی در زمینه آفرینش ایده کار آفرینی باشند. این شرکت ها راه های زیادی را برای رسیدن به موفقیت طی کرده اند و می توانید با استفاده از این تجربیات جلوی خسارات احتمالی را بگیرید.

در نهایت بستر اینترنت می تواند به عنوان یک منبع اطلاعاتی گسترده به کار آفرین در رسیدن به ایده های جذاب کار آفرینی که کمتر مورد توجه بوده، کمک کند. در برآیند تحقیقات بازار و تحلیل اطلاعات به دست آمده ممکن است ایده های متفاوتی ایجاد شود اما باید آنها را غربالگری کرد و از نظر صرفه اقتصادی و میزان درآمدزایی و منابع در دسترس مورد بررسی قرار داد. در نهایت بهترین ایده انتخاب می شود و با مشورت گروهی فعالیت روی پروژه کار آفرینی آغاز می شود.

کار آفرینی در منزل

ممکن است این تصور به وجود آمده باشد که کارآفرینی همیشه در قالب یک پروژه بزرگ چند نفره قابل انجام است اما واقعیت چیز دیگری ست. شما با امکانات و منابع محدود با ایده ای ساده و کم خرج هم می توانید در منزل درآمدزایی کنید. همانطور که پیش از این هم اشاره کردیم تنها لازم است نیاز بازار را بسنجید.

کار آفرینی در منزل علاوه بر اینکه می تواند سود آوری بسیار خوبی داشته باشد مزیت رسیدگی به فرزندان و خانواده را در کنار انجام امور خانه نیز به همراه دارد. صنایع دستی یکی از مشاغل خانگی است که در خیلی از مناطق کشور به خوبی روی آن کار شده و نتایج درخشانی داشته است.

موفق باشید. مصطفی نژادغفار : آکادمی باور

میانگین رتبه : ۵/۵ 😍 تعداد رای : ۱ امتیاز
ارسال یک پاسخ